Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Triënnale Brugge 2024

Brugse binnenstad en Zeebrugge
13 april tot 1 september 2024Triënnale Brugge 2024 neemt met Spaces of Possibility Brugge en haar publieke ruimte onder de loep: welke plekken zijn er op vandaag on(der)benut? Hoe kunnen we de stad binnen haar grenzen maximaliseren door op een andere manier met ruimte om te gaan? Deze vierde editie van TRIBRU daagt kunstenaar en architect, kijker en gebruiker uit om na te denken over de toekomst van Brugge en steden wereldwijd.

Triënnale Brugge 2024: Spaces of Possibility kan je bezoeken van 13.04 tot en met 01.09.2024 in de historische binnenstad en Zeebrugge.

Met werk van Iván Argote (CO), Bangkok Project Studio (TH), Mariana Castillo Deball (MX), Mona Hatoum (LB | UK), Ivan Morison (UK), Norell/Rodhe (SE), Shingo Masuda + Katsuhisa Otsubo Architects (JP), Studio Ossidiana (NL), SO–IL (US), Adrien Tirtiaux (BE) en Traumnovelle (BE) en Sumayya Vally (ZA).Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Film op het Strand

Strand Zeebrugge
Juli en augustus 2024In juli en augustus op donderdag (behalve 29 augustus)

We draaien drie films op het strand van Zeebrugge. Om 14u en 16u speelt een kinder - en jeugdfilm en om 20u start de avondfilm.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Uitwijken Feest Sint-Andries

Braambos-West Sint-Andries
van 17.07 tot 20.07.2024Uitwijken viert samen met ‘Het Kabinet’ feest in Sint-Andries. Diede en Carmine van Het Kabinet hebben fascinatie voor het oude romantische en rondreizende circus.
Van woensdag 17 tot en met vrijdag 19 juli wordt het feest tot in de puntjes voorbereid en kun je genieten van workshops, buurtrestaurants, openluchtcinema en muziekoptredens. Op zaterdag 20 juli is het dan écht feest voor iedereen. Verwacht je aan lampionnen in de bomen, taart uit de oven, een lange tafel met rinkelende glazen en klaterend bestek, vrolijke muziek en een ferme scheut spektakel. Er is spijs en drank aan democratische prijzen. Iedereen is welkom om mee te vieren wat er maar te vieren valt!Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Uitwijken Circus

Brugse wijken
van 21.07 tot 25.07.2024Van 21 tot 25 juli 2024 strijkt Uitwijken neer in vijf wijken rond Brugge met de gratis circusvoorstelling ‘Gregarious’ van Soon Circus Company.

Gregarious – Soon Circus Company

Gregarious toont een boeiend portret van de menselijke kant van sport, en daagt de traditionele voorstelling van sporthelden uit met de nodige humor en charme. Amélie Degrande blonk vorig jaar uit op Cirque Plus met haar solo jongleeract. Als voorprogramma brengt ze ‘A la Dé-robée’, waarin ze een vleugje magie mengt met jongleren en clownerie om een licht burleske wereld te creëren.

Praktisch

De voorstelling start telkens om 19.30 uur en duurt 50 min.
De barwagen is open vanaf 19.00 uur tot 22.00 uur

Data en locaties

21 juli: Sint-Pieters – Berkenstraat
22 juli: Zwankendamme – Park Doornweg
23 juli: Sint-Kruis – Park Steevens
24 juli: Sint-Michiels - Stokveldewijk
25 juli: Sint-Andries – Speelplein Paul GilsonstraatOverzicht evenementen:

overzicht evenementen

Cirque Plus

Grootseminarie Brugge
van 26.07 tot 28.07.2024Humor, acrobatie, clownerie, emotie en heel veel sfeer lopen als een rode draad door dit festival. Professionele circusgezelschappen en jonge circusmakers uit binnen- en buitenland palmen de tuin van het Grootseminarie in en brengen circus van de bovenste plank.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Lichtfeest Lissewege

Lissewege Dorp
16 en 17 augustus 2024Het witte polderdorp wordt midden augustus nog gezelliger dankzij enkele wonderlijke installaties en leuke performances. Verken het parcours rond de majestueuze Onze-Lieve-Vrouw-Bezoekingkerk, ontdek de mooiste kantjes en hoekjes van dit prachtige dorp en laat je meeslepen in een lichtrijke beleving voor jong en oud.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Gouden Boomstoet

Brugse binnenstad
25 augustus 2024De Praalstoet van de Gouden Boom gaat sinds 1958 elke vijf jaar uit in de Brugse binnenstad. De stoet is gebaseerd op de Blijde Intrede van Margaretha van York in 1468 naar aanleiding van haar huwelijk met Karel de Stoute. De Gouden Boomstoet vertelt in haar originele uitvoering naast het huwelijk van Margaretha van York, ook het ontstaan van het graafschap Vlaanderen en de stad Brugge.

Tijdens de veertiende editie in 2024 zal de Gouden Boomstoet uitgaan in een vernieuwde vorm. We maken graag afspraak in augustus 2024 in de Brugse binnenstad waarde Gouden Boomstoet zal schitteren als nooit tevoren.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Autovrije Zondag

Brugge centrum
15 september 2024In september vindt elk jaar Autovrije Zondag plaats. De stad is dan voor één dag autoluw. Begeef je naar onze breidelstad, te voet met de fiets of met het openbaar vervoer.
Er worden tal van activiteiten georganiseerd voor oud en jong! Neem deel aan de Dag van de Sport, Kroenkelen, de Badeendjesroute, straatanimatie en nog zoveel meer.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Iedereen Klassiek

Concertgebouw en Brugse binnenstad
Oktober 2024Wie er al bij was, kan erover getuigen, zo vier je feest met klassieke muziek. Iedereen Klassiek neemt alles en iedereen mee in een vrolijk bad klassiek. Samen met initiatiefnemer Klara en Concertgebouw bereiden we een uitbundig programma voor, met vertakkingen in de hele binnenstad. Nodig voor dit gratis evenement familie en vrienden uit en laat hen kennismaken met de kracht en schoonheid van klassiek.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Krikrak

Brugge centrum
November 2024In november 2024 vindt de tiende editie van Krikrak plaats in de Brugse binnenstad. Speciaal voor dit gratis familiefestival zetten de cultuurhuizen hun deuren wagenwijd open. Kom spelen, kijken naar voorstellingen of deelnemen aan workshops en geniet met het hele gezin.

Alle activiteiten zijn gratis.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Wintergloed

Brugse binnenstadWintergloed strekt zich uit over de stad met: een nieuwe Lichtbelevingswandeling, een unieke schaatspiste op het Minnewater, een gezellige winterbar, twee kerstmarkten, winkelplezier tijdens de vele shoppingdagen en een sfeervol parcours doorheen de historische binnenstad, vol sfeerverlichting en kerstdecoratie. Wintergloed omarmt je en verwarmt je.

© Jan DarthetOverzicht evenementen:

overzicht evenementen

Feest in 't Park

Minnewaterpark
28.06.2025Eind juni geven we de aftrap van de zomer tijdens Feest in 't Park. Dan wordt het Minnewaterpark voor één dag een feestelijke plek met concerten, workshops, expo's, de wereldmarkt, heerlijke wereldkeuken, de WereldAvonturenweide met kinderanimatie en zo veel meer...
Tijdens dit gratis mondiaal festival maak je kennis met culturen van over de hele wereld en word je al feestend een echte wereldburger!Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Reiefestival

Brugse binnenstad
Augustus 2026Het Reiefestival in Brugge is een meerdaags kunstenfestival op en rond de reien dat erfgoed verbindt met hedendaagse podiumkunsten. Verrassende locaties komen tot leven tijdens gratis en betalende theatervoorstellingen, performances, installaties, concerten, processies … De volgende editie van het Reiefestival vindt plaats in augustus 2026.