Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Uitwijken Theater

6 Brugse wijken
van 30.09 tot 08.10.2023Van zaterdag 30 september tot zondag 8 oktober 2023 trekt Uitwijken naar zes Brugse wijken met de gratis voorstelling ALLEZ LEA.

ALLEZ LEA is een theatervoorstelling in openlucht voor jong en oud met Ilse De Koe en Nikolas Lestaeghe.

ALLEZ LEA
Vandaag gaan we op bezoek in de natuurlijke habitat van Lea. Of zo denkt men toch dat ze heet. Ze verlaat nooit haar huisje. Want haar job heeft haar nodig en ze is zoals zovelen onvervangbaar. Maar de wereld daarbuiten begint ook bij Lea door te dringen.

Hoelang kun je op één plek blijven?
En hoe weet je wanneer je weer verder moet?
Wat als het te laat is, en je in je eigen wereld bent vastgegroeid?

Van en met: Nikolas Lestaeghe en Ilse de Koe – Another Hero vzw

Ontdek alle data en locaties op www.uitwijken.bewebsite

gratis

Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Iedereen Klassiek

Concertgebouw en Brugse binnenstad
28.10.2023Wie er al bij was, kan erover getuigen, zo vier je feest met klassieke muziek. Iedereen Klassiek neemt alles en iedereen mee in een vrolijk bad klassiek. Samen met initiatiefnemer Klara en Concertgebouw bereiden we een uitbundig programma voor, met vertakkingen in de hele binnenstad. We warmen op met BachPlus en traditiegetrouw sluit Brussels Philharmonic af met enkele klassiekers op de lessenaar. Nodig voor dit gratis evenement familie en vrienden uit en laat hen kennismaken met de kracht en schoonheid van klassiek.

Ontdek het volledig programma vanaf oktober.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Krikrak

Brugge centrum
04.11.2023 - 05.11.2023Op 4 en 5 november vindt Krikrak opnieuw plaats in de Brugse binnenstad. Speciaal voor dit gratis familiefestival zetten de cultuurhuizen hun deuren wagenwijd open. Kom spelen, kijken naar voorstellingen of deelnemen aan workshops en geniet met het hele gezin.

Alle activiteiten zijn gratis.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Wintergloed

Brugse binnenstad
24.11.2023 - 07.01.2024De vijfde editie van Wintergloed strekt zich opnieuw uit over de stad met: een nieuwe Lichtbelevingswandeling, een unieke schaatspiste op het Minnewater, een gezellige winterbar, twee kerstmarkten, winkelplezier tijdens de vele shoppingdagen en een sfeervol parcours doorheen de historische binnenstad, vol sfeerverlichting en kerstdecoratie. Wintergloed omarmt je en verwarmt je.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Triënnale Brugge

Brugse binnenstad en Zeebrugge
April tot september 2024Triënnale Brugge brengt hedendaagse kunst en architectuur naar de unieke Unesco-werelderfgoedomgeving van Stad Brugge. Driejaarlijks nodigt een artistiek team (inter)nationale kunstenaars en architecten uit om nieuwe, sitespecifieke installaties voor de stad te ontwikkelen en te tonen. Vijf maanden lang nemen ze de historische binnenstad in met hun hedendaagse creaties. Ze bieden een artistiek antwoord op een thema dat gelinkt is aan de toekomstige uitdagingen van Brugge en steden wereldwijd.

Ondertussen is het team achter de schermen aan het werk om je ook in 2024 een inspirerend traject in de Brugse binnenstad aan te bieden. Gratis en 24/7 in de publieke ruimte.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Feest in 't Park

Minnewaterpark
29.06.2024Eind juni geven we de aftrap van de zomer tijdens Feest in 't Park. Dan wordt het Minnewaterpark voor één dag een feestelijke plek met concerten, workshops, expo's, de wereldmarkt, heerlijke wereldkeuken, een Wereldkinderdorp met kinderanimatie en zo veel meer...
Tijdens dit gratis mondiaal festival maak je kennis met culturen van over de hele wereld en word je al feestend een echte wereldburger!Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Film op het Strand

Strand Zeebrugge
Juli en augustus 2023In juli en augustus draaien we elke donderdag drie films op het strand van Zeebrugge. Om 14u en 16u speelt een kinder - en jeugdfilm en om 20u start de avondfilm.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Cirque Plus

Grootseminarie Brugge
van 26.07 tot 28.07.2024Humor, acrobatie, clownerie, emotie en heel veel sfeer lopen als een rode draad door dit festival. Professionele circusgezelschappen en jonge circusmakers uit binnen- en buitenland palmen de tuin van het Grootseminarie in en brengen circus van de bovenste plank.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Lichtfeest Lissewege

Lissewege DorpHet witte polderdorp wordt midden augustus nog gezelliger dankzij enkele wonderlijke installaties en leuke performances. Verken het parcours rond de majestueuze Onze-Lieve-Vrouw-Bezoekingkerk, ontdek de mooiste kantjes en hoekjes van dit prachtige dorp en laat je meeslepen in een lichtrijke beleving voor jong en oud.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Gouden Boomstoet

Brugse binnenstadDe Praalstoet van de Gouden Boom gaat sinds 1958 elke vijf jaar uit in de Brugse binnenstad. De stoet is gebaseerd op de Blijde Intrede van Margaretha van York in 1468 naar aanleiding van haar huwelijk met Karel de Stoute. De Gouden Boomstoet vertelt in haar originele uitvoering naast het huwelijk van Margaretha van York, ook het ontstaan van het graafschap Vlaanderen en de stad Brugge.

Tijdens de veertiende editie in 2024 zal de Gouden Boomstoet uitgaan in een vernieuwde vorm. We maken graag afspraak in augustus 2024 in de Brugse binnenstad waarde Gouden Boomstoet zal schitteren als nooit tevoren.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Autovrije Zondag

Brugge centrum
van 22.09 tot 22.09.2024In september vindt elk jaar Autovrije Zondag plaats. De stad is dan voor één dag autoluw. Begeef je naar onze breidelstad, te voet met de fiets of met het openbaarvervor.
Er worden tal van activiteiten georganiseerd voor oud en jong! Neem deel aan de Dag van de Sport, Kroenkelen, de Badeendjesroute en nog zoveel meer.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Reiefestival

Brugse binnenstad
Augustus 2026Het Reiefestival in Brugge is een meerdaags kunstenfestival op en rond de reien dat erfgoed verbindt met hedendaagse podiumkunsten. Verrassende locaties komen tot leven tijdens gratis en betalende theatervoorstellingen, performances, installaties, concerten, processies … De volgende editie van het Reiefestival vindt plaats in augustus 2026.