Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Uitwijken september

Zwankendamme
van 13.09 tot 02.10.2022Tijdens de maand september vind je Uitwijken in het park aan de Doornweg in Zwankendamme. In samenwerking met Kunstenplatform Plan B gaan vijf kunstenaars drie weken lang aan de slag in en met de buurt. Hun kunstwerken worden tentoongesteld op de Kunstenroute tijdens het slotweekend op 1 en 2 oktober.

Verder staan er ook concerten, openluchtcinema, het buurtrestaurant en veel meer op het programma. Het Uitwijken Café is open van dinsdag tot en met zaterdag van 11u tot 18u (ook later als er een avondprogramma is).

Alle activiteiten tijdens Uitwijken zijn gratis.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Iedereen Klassiek

Concertgebouw en Brugse binnenstad
29.10.2022Iedereen Klassiek neemt alles en iedereen mee in een vrolijk bad klassiek. Wie er al bij was, kan erover getuigen, zo vier je klassieke muziek. Verwacht je aan een uitbundig programma, met vertakkingen in de hele binnenstad.

We warmen op met Boho Strings en traditiegetrouw sluit Brussels Philharmonic af met enkele klassiekers op de lessenaar. Nodig voor dit gratis evenement familie en vrienden uit en laat hen kennismaken met de kracht en schoonheid van klassiek.
Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Krikrak

Brugge centrum
van 05.11 tot 06.11.2022Tijdens de herfstvakantie zijn de Koninklijke Stadsschouwburg, het Gruuthusemuseum, het Concertgebouw en House of Time de vier speelplekken van Krikrak. Ze zetten hun deuren wagenwijd open voor families. Kom spelen, kijken naar voorstellingen en deelnemen aan workshops. Ontdek ook de speelse en kleurrijke route tussen de speelplekken.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Wintergloed

Brugse binnenstad
van 25.11 tot 08.01.2023De vierde editie van Wintergloed strekt zich opnieuw uit over de stad met: een nieuwe Lichtbelevingswandeling, een unieke schaatspiste op het Minnewater, een gezellige winterbar, twee kerstmarkten, winkelplezier tijdens de vele shoppingdagen en een sfeervol parcours doorheen de historische binnenstad, vol sfeerverlichting en kerstdecoratie. Wintergloed omarmt je en verwarmt je.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Feest in 't Park

Minnewaterpark
24.06.2023Tijdens dit gratis mondiaal festival maak je kennis met culturen van over de hele wereld. Een feestelijk start van de zomer met zuiderse muziek, wereldkeuken, verhalen, workshops, een wereldkinderdorp, een Fairtrade corner...Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Film op het Strand

Strand Zeebrugge
Juli en augustus 2023In juli en augustus draaien we elke donderdag drie films op het strand van Zeebrugge. Om 14u en 16u speelt een kinder - en jeugdfilm en om 20u start de avondfilm.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Cirque Plus

Grootseminarie Brugge
van 20.07 tot 23.07.2023Humor, acrobatie, clownerie, emotie en heel veel sfeer lopen als een rode draad door dit festival. Professionele circusgezelschappen en jonge circusmakers uit binnen- en buitenland palmen de tuin van het Grootseminarie in en brengen circus van de bovenste plank.

Data onder voorbehoud.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Lichtfeest Lissewege

Lissewege Dorp
Van 18.08 tot 19.08.2023Het witte polderdorp wordt midden augustus nog gezelliger dankzij enkele wonderlijke installaties en leuke performances. Verken het parcours rond de majestueuze Onze-Lieve-Vrouw-Bezoekingkerk, ontdek de mooiste kantjes en hoekjes van dit prachtige dorp en laat je meeslepen in een lichtrijke beleving voor jong en oud.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Reiefestival

Brugse binnenstad
Van 18.08 tot 20.08.2023Het Reiefestival in Brugge is een nieuw meerdaags kunstenfestival dat erfgoed verbindt met hedendaagse podiumkunsten. Het festival vindt plaats op verschillende openluchtlocaties op en rond de reien en focust op nieuwe creaties.

'Geloof' is het thema voor 2023. Geloof verwijst hier niet alleen naar de verschillende wereldreligies, maar evengoed naar persoonlijke vormen van geloof en overtuiging.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Autovrije Zondag

Brugge centrum
September 2023Ook Brugge sluit de Europese Week van de Mobiliteit af met Autovrije Zondag. Laat voor één keer je auto staan en verplaats je ook buiten de autovrije binnenstad zoveel mogelijk te voet, met de (e-)fiets of met het openbaar vervoer. De stad stelt er ook toekomstplannen en lopende initiatieven rond mobiliteit op een leuke manier voor.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Jeugd-Sport-Cultuurmarkt

Brugge centrum
September 2023Op de Jeugd-Sport-Cultuurmarkt maak je kennis met heel wat sport- en jeugdorganisaties en is er ook cultuur op te snuiven bij de Brugse cultuurhuizen. De JSC-markt staat garant voor een gezellige mix waar iedereen aan zijn trekken kan komen.

Ook Brugge Plus is aanwezig met een 'matchmaker'-stand. Kom te weten met welk evenement of project je de beste match hebt en nodig een date naar keuze uit. Brugge Plus brengt liefde in de stad...Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Kookeet

Brugge
september 2023Culinair festival met Brugse topchefs en de hotelscholen.Overzicht evenementen:

overzicht evenementen

Gouden Boomstoet

Brugse binnenstad
Augustus 2024De Praalstoet van de Gouden Boom gaat sinds 1958 elke vijf jaar uit in de Brugse binnenstad. De stoet is gebaseerd op de Blijde Intrede van Margaretha van York in 1468 naar aanleiding van haar huwelijk met Karel de Stoute. De Gouden Boomstoet vertelt in haar originele uitvoering naast het huwelijk van Margaretha van York, ook het ontstaan van het graafschap Vlaanderen en de stad Brugge.

Tijdens de veertiende editie in 2024 zal de Gouden Boomstoet uitgaan in een vernieuwde vorm. We maken graag afspraak in augustus 2024 in de Brugse binnenstad waarde Gouden Boomstoet zal schitteren als nooit tevoren.